Hoi! Ik ben Berber, zelfstandig Content & Communicatie Specialist

Ik ben Bureau Berber in mei 2016 begonnen vanuit de wens om zelfstandig merken en bedrijven te helpen hun content en campagnes effectief in te zetten. Je kunt bij mij terecht voor kleine en grote klussen, zowel freelance als interim. Het allerleukste vind ik om samen strategisch na te denken over de inzet van communicatie in een wereld die zo snel verandert.

Hoe gaat het tot dusver?

Tijdens de eerste maanden van mijn freelance bestaan heb ik gewerkt als content- en communicatiespecialist voor contentmarketingbureaus YuneHead Office NL en PR bureau Edelman Amsterdam. Ik geef les Contentstrategie aan SRM Opleidingen  en ben daar ook mentor.  Bij Wereld Natuur Fonds kreeg ik de opdracht een contentteam op te zetten met het nieuwe agile werken. Afgelopen jaren ben ik veel bij Yune over de vloer geweest. Ik kreeg daar o.a. de kans de social contentstrategie van Jumbo te schrijven. Weet inmiddels dus alles over supermarkten op social 🙂

En wie ben ik nog meer?
Ik ben Fries. Geboren en getogen in Heerenveen. Ik ben 35 jaar. In 2018 ben ik moeder geworden van een te gekke dochter, Kunna. Ik houd van Thaise curry en witte wijn. Ik eet elke dag chocolade en op vrijdagmiddag het liefste Thai Sweet Chili chips (lekkerste ooit!). En ik ga ook nog eens graag op vakantie naar Thailand!

Ik houd van bewegen in de breedste zin van het woord: fietsen, dansen, kickboksen of HIIT (hallo OneFit). Ik ben op mijn achttiende Amsterdam gaan ontdekken en ik woon daar nog steeds. Ik ben Communicatiewetenschapper. Dat houdt zoveel in dat ik verstand heb van hoe communicatie werkt en kritisch kan denken. Ik ben dol op het weer en de seizoenen (vrienden noemen mij ook wel Berber Barometer, maar dat vind ik een beetje overdreven). Ik vind Buienalarm wel de beste app die er bestaat.

Ik voel me een klein beetje Spaans, omdat ik in Barcelona en Mexico heb gewoond. Ik schrijf af en toe voor Marketingfacts. Ik werk gestructureerd. Ik ben eerlijk en je weet altijd precies wat je aan me hebt.

En ik ben altijd te porren voor een koffie om kennis te maken!
Neem contact op of vind me op social media.

      

"Berber has an almost instinctive knowledge and feel for what makes sense, what works, and what’s going to enhance the look and feel of any business venture."

Paul TuckerEMEA product manager SONY

“Berber is an absolute pleasure to work with; always positive and very much on the ball. Friendly, professional and knowledgeable at the same time”.

Job MustersAccount director Icemedia

“Berber is een echte hands on strateeg. Reëel, geen l’art pour l’art strateeg. Oplossingen die bij haar vandaan komen, zijn ook echt uit te werken.”

Joost van Liemt
Strategy director Energize

"I had the pleasure to work with Berber for four years. Berber has proved to be a great strategic planner. Highly motivated to deliver results, hard working and not shy to share her opinion how we can improve our work for clients."

Klaas WeimaFounder & Managing Director Energize

Berber is a very experienced & passionate social media & content specialist who was able to step into the role without (too) much of preparation & briefings. Her broad background makes her extremely versatile & goal-driven. Really enjoyed working with Berber and looking forward to hire her again when needed.

Raymond de ConinckHead of Digital & Creative at Edelman Amsterdam

Berber heeft als coordinator Contentteam ruim een half jaar bij het WNF haar schouders gezet onder het Contentteam. Haar strategisch inzicht en haar hands on mentaliteit zijn een aanwinst voor iedere organisatie. Bij het WNF heeft ze een groep professionals gestuurd en ondersteund in het beter vermarkten van de content. Ze kent de wetmatigheden van alle kanalen, heeft een duidelijke visie en enorme daadkracht. Ze biedt houvast en brengt structuur aan. Altijd gericht op de uiteindelijke impact bij de doelgroep. Ze handelt snel en doet wat ze beloofd. Ze heeft veel kennis, een goed netwerk, weet wat er speelt in de buitenwereld en volgt en vertaalt trends naar relevante mogelijkheden voor het WNF. Kortom: 'een denker die doet'.

Frederique KoningHoofd Communicatie Wereld Natuur Fonds