OPDRACHT
Ontwikkel een contentstrategie voor het platform SamenGezond van Menzis met als doel het aanbieden van meer content die de doelgroep inspireert, motiveert en activeert om hun Leefkracht te vergroten.

SAMENGEZOND
Menzis helpt ieder mens met het versterken van hun leefkracht. Dit staat voor een totaalopvatting over ‘positieve gezondheid’. Hiermee wordt bedoeld dat werken aan je gezondheid vooral leuk moet zijn. Menzis wil niet van alles opleggen en voorschrijven, maar juist de positieve kanten benadrukken van een gezond lichaam en een gezonde geest.

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma met bijbehorende app. Een gezond steuntje in de rug, dat mensen helpt om het maximale uit hun leven te kunnen halen. Met een online coach, tips, blogs en uitdagingen. (bron: Menzis.nl)

WERKWIJZE
In de contentstrategie hebben we Leefkracht onderverdeeld in vier domeinen: voeding, bewegen, ontspanning en meedoen (sociale participatie). Deze domeinen verschillen in content ten aanzien van de vier persona’s die zijn opgesteld i.s.m. Motivaction. We hebben afgesproken welke content wel, en welke content niet past op het platform, welke onderwerpen de afzonderlijke doelgroepen aanspreken en de tone of voice die hierbij past.

Lees hier de blog van SamenGezond.